Activiteiten

In de regio Utrecht-’t Gooi zijn wij een kleine club enthousiastelingen die veel tijd steken in het verbeteren van onze foto-vaardigheden.
Wij vinden het belangrijk dat alle leden iets vinden in de activiteiten waar ze plezier in hebben en waarmee ze hun eigen vaardigheden kunnen verbeteren. Daarom inventariseren we minstens 1x per jaar waar accenten moeten komen te liggen tijdens de clubavonden. Daar waar nodig organiseren we speciale avonden voor die leden die in het specifieke onderwerp geïnteresseerd zijn. Dat kan per jaar verschillen. Sommige activiteiten zijn vaste delen van het programma, andere activiteiten worden ad hoc georganiseerd. In de linker kolom vindt u een overzicht van de activiteiten zoals die op die moment, 2016/2017 georganiseerd worden.

ClubCompetitie.
Ieder jaar is een vast element de ClubCompetitie met vier thema’s die in juni voor het volgende seizoen worden vastgesteld.

Clubuitje.
We streven er naar tenminste 2x per jaar gezamenlijk een fotografisch interessante plek te bezoeken.

Eigen werk.
Naast het bespreken van de foto’s gemaakt voor de ClubCompetitie reserveren we ook enkele avonden om vrij, eigen werk, te bespreken. Ieder lid kan dan twee of drie foto’s meenemen die in kleine groepjes met elkaar besproken worden. De commentaren worden na de bespreking met elkaar gedeeld. Alle leden hebben de gelegenheid om een aantal eigen foto’s in de ledengalerij te zetten. De foto’s van de leden vindt u hier.

Kettingfoto.
Eén keer per jaar wordt er een “kettingfoto” georganiseerd.

Workshops.
Er zijn diverse activiteiten op dit gebied georganiseerd. Te denken valt aan:
– Photoshopinstructie. De interne bespreking van de ClubCompetitie foto’s wordt vaak
gebruikt om sommige foto’s te verbeteren door eenvoudige photoshopbehandeling. Wanneer
er voldoende belangstelling is organiseren we een photoshop (Lightroom of photoshop
elements) workshop. Als er behoefte aan is en we hebben zelf onvoldoende deelnemers,
zoeken we samenwerking met een andere Gooise fotoclubs.
– Workshop HDR en zwart/wit fotografie
– Workshops toegespitst op fototechnische aspecten zoals scherptediepte, flitsen, diafragma etc.
– Een minicursus foto’s bespreken en beoordelen.

Mentoraat.
Ieder jaar probeert de club een mentor in te huren van het Nederlands Centrum voor Vrijetijdsfotografie.

Wedstrijden.
Er zijn wedstrijden op landelijk niveau, op afdelings- en regionaal niveau. Daaraan kan je als individu of als fotoclub deelnemen. We proberen aan alle bondsfotowedstrijden mee te doen omdat in zo’n wedstrijd duidelijk wordt hoe goed je als club bent op gebied van fotografie. Hoewel de foto’s in eerste instantie gemaakt worden voor je eigen plezier vindt een aantal leden het interessant om zich te meten met anderen. Als club streven we er naar in de top 25% van Nederland terecht te komen. Nu zitten we in de middenmoot. Door mee te doen met wedstrijden en door veel te oefenen, te kijken wat anderen doen kunnen we onze eigen professionaliteit te verbeteren.

Landelijk niveau:
BondsFotoWedstrijd. Clubinzending met 10 foto’s van minstens 4 leden. 1x p.jr.
Foto Individueel. Leden kunnen individueel insturen. 1x p.jr.
Foto Online. Leden individueel via internet insturen. Thema’s 3x p.jr.