Clubcompetitie

Gedurende het seizoen van september tot mei vindt een clubcompetitie plaats waar leden aan deel kunnen nemen. Voor elk seizoen worden 4 thema’s vastgesteld die achtereenvolgens worden afgewerkt.

Elke deelnemer stuurt maximaal drie foto’s in voor het dan geldende thema. Deze foto’s worden intern anoniem besproken. Elke deelnemer kiest vervolgens één uit de drie foto’s voor externe beoordeling.

De externe beoordeling wordt gedaan door een deskundige buiten de club; elk jaar is dat iemand anders.  Hij kent ook punten toe aan de foto’s. De deelnemer die aan het eind van het seizoen, nadat alle thema’s  zijn voltooid, de meeste punten heeft vergaard, krijgt een wisselprijs en natuurlijk de eeuwige roem.

Het doel van de clubcompetitie is in de eerste plaats dat deelnemers zich laten uitdagen; om buiten de eigen “comfortzone” te fotograferen, de creativiteit te stimuleren en uiteindelijk om een betere fotograaf te worden.

Hieronder zijn de foto’s van de laatste thema’s te bekijken.