Kettingfoto

Al een aantal jaren organiseren we op de fotoclub “de kettingfoto”. Eén van de leden zoekt een geschikte startfoto uit en zorgt voor de organisatie en de presentatie ervan op één van de clubavonden.

Daarna is het de bedoeling om voort te borduren op de foto die je van je medelid (die jou voor gaat in de ketting) toegestuurd krijgt.
Daarbij kan worden gekeken naar ritmiek in de foto, kleur, compositie, of een bepaald onderwerp dat steeds terug moet komen.
Degene die de foto toegestuurd krijgt, ziet alleen die foto en niet alle foto’s die daaraan vooraf gegaan zijn.
Op basis hiervan maakt hij of zij een foto die wordt doorgestuurd naar het volgende lid in de ketting. Een kopie stuurt hij naar de organisator en voorziet hem van een korte tekst waarin hij aangeeft waarom hij voor deze foto heeft gekozen.
Daarbij is het de kunst om vooral de foto voor zichzelf te laten sprekenen en voor de kijkers de “ketting” herkenbaar te laten zijn.

Met andere woorden: de foto moet het doen.

In bijgaande linkjes zie je de “ketting” van voorgaande jaren. In de ketting van seizoen 2016-2017 kun je bijvoorbeeld zien dat bij de start de associatie een heel andere richting uit gaat, maar door toeval toch terug komt bij het begin. Ook zie je dat we de leden ingedeeld hebben in groepen en dat er per groep een totaal verschillende “ketting” ontstaat. Dat werkt sneller.
Veel plezier met het kijken.

Kettingfoto 2015            Kettingfoto 2016        Kettingfoto 2017